Helvécia

Üdvözöljük nagyközségünk honlapján

ÁLLÁSPÁLYÁZAT - óvodavezető/főigazgató

Kozszolgallas

KÖZSZOLGÁLLÁS sorszám:  60043

Intézményi iktatószám:  A0/1668/2024

 

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

 

HELVÉCIA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

pályázatot hirdet Köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében

 óvodavezető/főigazgató

Munkakör/feladatkör betöltésére.

 

Tevékenységi kör (ellátandó feladatok):  A pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény 75. §-ában meghatározottak, különösen az óvoda szakszerű és törvényes működtetése; takarékos gazdálkodás; munkáltatói jogok gyakorlása; kapcsolattartás a fenntartóval.

 Betöltendő állás szakmacsoportja:  köznevelés

 Betöltendő állás munkakörének szakterülete (munkakörcsalád):  Emberi erőforrási/oktatási, képzési

 Betöltendő állás jogviszonya:  Köznevelési foglalkoztatotti jogviszony

 Foglalkoztatás időtartama, munkaideje, munkarendje, formája:

  Határozott idő - 5 évre szóló vezetői megbízás, 40 óra, Általános, Teljes munkaidő

Munkavégzés helye:  Helvécia

 Álláshirdető szervezet bemutatása:  Helvécia Nagyközség Önkormányzata fenntartásában működő Helvécia Napvirág Óvoda és Bölcsőde többcélú köznevelési intézmény vezetésére kiírt pályázat. A pályázatot postai úton Helvécia Nagyközség Önkormányzata 6034 Helvécia, Sport u. 42., vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre való megküldéssel lehet benyújtani. Személyesen a Helvéciai Polgármesteri Hivatalban 6034 Helvécia, Sport u.42. lehet benyújtani. Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot.

 A munkáltatóval, állással kapcsolatos egyéb lényeges információ (pl. jogviszony létesítés feltételei; próbaidő; illetmény/fizetés, speciális adatvédelmi tájékoztatás, szervezet honlap címe stb.):  Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény, valamint a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény végrehajtásáról szóló 401/2023. (VIII.30.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók. A próbaidő 6 hónap.

 

Feltételek, előnyök

Pályázati feltételek

 

Jogállásból fakadó jogszabályi követelmények:

  - Büntetlen előélet

  - Cselekvőképesség

  - Vagyonnyilatkozattételi eljárás lefolytatása

  - Erkölcsi bizonyítvány

  - Magyar állampolgárság, vagy külön jogszabály szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy, illetve bevándorolt vagy letelepedett

Elvárt végzettség/képesítés:

  - 6. Felsőfokú végzettséghez kötött szakképesítés alapképzés (Bsc vagy BA), Óvodapedagógusok képzése, pedagógus-szakvizsga keretében szerzett igazgatói vagy azzal egyenértékű szakképzettség

Elvárt szakmai tapasztalat időtartama (év):  5

 

Pályázat elbírálása során előnyt jelent

 

A pályázat elbírálása során előnyt jelentő végzettség/képesítés:

  

A pályázat elbírálása során előnyt jelent a szakmai tapasztalat?:  Igen

A pályázat elbírálása során előnyt jelent a vezetői tapasztalat?:  Igen

Egyéb pályázati előnyök:

  - Nevelési-oktatási intézményben szerzett vezetői gyakorlat

A pályázat részeként benyújtandó igazolások, alátámasztó dokumentumok:

  - végzettséget/képzettséget igazoló okirat(ok) másolata

  - vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség teljesítése

  - Adatkezelési nyilatkozat

  - részletes szakmai önéletrajz

  - Három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány

  - Hozzájáruló nyilatkozat pályázati anyagba betekintésről

  - vezetői program

A pályázat benyújtásának határideje:  2024.05.15. 00:00

A pályázat elbírálásának módja:  A pályázatokról Helvécia Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete dönt, melynek eredményéről a pályázók írásbeli értesítést kapnak. A Képviselő-testület fenntartja a jogot a pályázat eredménytelenné nyilvánítására.

A pályázat elbírálásának határideje:  2024.05.31. 00:00

A pályázati kiírás további közzétételének helye:  www.helvecia.hu

Állás tervezett betöltésének időpontja:  2024.06.07.

Publikálás tervezett időpontja:  2024.04.12.

A pályázati kiírás közzétevője a Belügyminisztérium (BM). A pályázati kiírás a közigazgatási szerv által az BM részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a hatályos jogszabály alapján a pályázatot kiíró szerv felel.

Központi Statisztikai Hivatal - lakossági adatgyűjtés

KSH plakat 2024

Ügyeleti rendszer Bács-Kiskun vármegyében 2023. november 1-től

2023. november 1-től Bács-Kiskun vármegye is csatlakozik az Országos Mentőszolgálat által szervezett és működtetett egységes alapellátási ügyeleti rendszerhez.

Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is egységesen: 1830

Az Országos Mentőszolgálat által működtetett ügyeleti helyiségek Kecskeméten, Kalocsán és Kiskunfélegyházán is a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház épületén belül lesznek megtalálhatók.

Kecskemét:
Az Országos Mentőszolgálat által működtetett felnőtt ügyelet helye változatlanul a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén (6000 Kecskemét, Nyír út 38.), a Diagnosztika épület 1. emeletén a Baleseti Sebészeti Ambulancia várója mellett található.

Az Országos Mentőszolgálat által működtetett gyermek ügyelet új helye a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén (6000 Kecskemét, Nyíri út 38.) „A” új épület 2. emelet 2232 ügyeleti szoba.

Kalocsa:
Az Országos Mentőszolgálat által működtetett ügyeleti helyiség a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephelyén 6300 Kalocsa, Kossuth L. u. 34-36. szám alatt, a "B"-épület, magasföldszint, SBO felett, a Járóbeteg szakrendelés helyén 113-az szobában található.
Kérjük, hogy a fotocellás ajtóval ellátott főbejáratot vegyék igénybe, ahol jól láthatóan feltüntetésre kerül az ügyeletig vezető útvonal.

Kiskunfélegyháza:
Az Országos Mentőszolgálat által működtett ügyeleti helyiség a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephelyén 6100 Kiskunfélegyháza Fadrusz János utca 4. szám alatt az „A” épület földszint 45. jelű helyiségében található

Hogyan segit az ugyelet 2023 10 31

Pitypang Bölcsőde nyári zárva tartás

TÁJÉKOZTATÁS

 

A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet 37. § (3) bekezdése értelmében tájékoztatjuk a szülőket Helvécia Nagyközség Önkormányzata fenntartásában működő 

Pitypang Bölcsőde nyári zárva tartásáról,

melynek időpontja:

2024. július 15. - 2024. augusztus 11.

 

Balogh Károly polgármester

Tájékoztatás a HIPA devizában történő megfizetéséről

Tisztelt Adózók!

2023. év január 1-jétől a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022. (IX. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is megfizethetik.

Az új szabály egyszerűsítést jelent azoknak a cégeknek, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be.  A Korm. rendelet által biztosított új lehetőség – elsősorban az említett cégek számára - megkönnyíti az önkormányzatok felé teljesítendő helyi iparűzési adó befizetését. A szabályozás alapján ezt a helyi adót 2023. január 1-jétől kezdve már nemcsak forintban, hanem amerikai dollárban vagy euróban is be lehet fizetni a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) által a helyi iparűzési adót bevezetett illetékes önkormányzat részére, az e célból euró vagy amerikai dollár devizanemben történő adófizetésre nyitott számlára történő átutalással.

Önkormányzatunk részére megnyitott számla adatai:

Önkormányzat neve: Helvécia Nk. Önkormányzata

Számla elnevezése: HIPA deviza beszedési technikai számla

Számla száma: 10025004-00001288-02120013

Számla IBAN száma: HU12 1002 5004 0000 1288 0212 0013

A deviza átutalás kezdeményezésekor a fizető félnek minden esetben fel kell tüntetnie az önkormányzat Kincstárnál vezetett 28 karakter hosszúságú nemzetközi pénzforgalmi jelzőszámán (IBAN) túl, a számlavezető („account with institution”) Magyar Államkincstár BIC kódját: HUSTHUHB, valamint a Kincstár levelező („correspondent”) bankjaként a Magyar Nemzeti Bank BIC kódját is: MANEHUHB.   SEPA átutalás esetén a kedvezményezett bankja BIC kódjaként a Kincstár HUSTHUHB BIC kódját kell feltüntetni.

 A Kincstár a fizetési kötelezettség teljesítése érdekében a számlájára utalt euró- vagy amerikai dollár összegnek a Magyar Nemzeti Bankhoz (a továbbiakban MNB), mint a Kincstár számlavezető bankjához történő beérkezésekor érvényes árfolyamon számított, a Kincstár számláján jóváírt forintösszeget haladéktalanul átutalja az önkormányzat – pénzforgalmi szolgáltatójánál vezetett – helyi iparűzési adóbeszedési számlájára.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a „beérkezéskor érvényes árfolyam” meghatározása az MNB által alkalmazott vonatkozó szabályozás alapján történik. Az MNB Általános Üzleti feltételei szerint a
„beérkezéskor érvényes árfolyam” nem feltétlenül azonos a beérkezés napján az MNB által jegyzett árfolyammal. Az MNB 12:00 óra előtti beérkezés esetén a beérkezés napját megelőző (T-1) napi hivatalos árfolyamot, 12:00 óra utáni beérkezés esetén pedig a beérkezés (T) napi árfolyamot alkalmazza, továbbá az adott nemzetközi piaci helyzetnek megfelelően kialakított egyedi árfolyammal történő elszámolást végez 1 millió USD összeg feletti USD devizanemben teljesített, valamint 10 millió USD összeg feletti EUR devizanemben teljesített fizetési megbízások esetén.

A devizában megfizetett helyi iparűzési adó megfizetésének napja a Korm. rendelet 1. § (4) bekezdése alapján az önkormányzat helyi iparűzési adó befizetésére szolgáló beszedési számláján való jóváírás napja, ezért az ilyen jellegű utalást célszerű majd néhány nappal hamarabb indítani.

Helvécia, 2023. április 25.

 

Turupuliné dr. Polyák Katalin

jegyző

Itt vagyunk

6034 Helvécia, Sport u. 42.
Tel: +36-76-579-000

Helvécia Nagyközség Önkormányzata