Helvécia

Üdvözöljük nagyközségünk honlapján

Polgármesteri köszöntő

IMG 7364a

Kedves Látogatók!
Köszöntjük Önöket településünk honlapján!

Látogatásukkal megtisztelték honlapunkat, így nagyközségünket is.
Helvécia elnevezése utal Wéber Ede svájci tanárra, aki dunántúli szőlőművelő családokat ideköltöztetve honosította meg a szőlőművelést. Az idetelepültek szorgalmas, élni akaró emberek sokat küszködve alakítottak ki virágzó szőlő-gyümölcs kultúrát. A településen ma is sokan foglalkoznak a mezőgazdasággal, szőlő-, gyümölcs termesztéssel, illetve jelentős a kertészeti tevékenység.
Ápoljuk és szélesítjük kapcsolatainkat testvértelepüléseink révén, hogy a felnövő nemzedéknek példát mutassunk, lehetőséget adjunk a világ sokszínűségének, más kultúrák megismeréséhez. Részt veszünk társulásokban, az önkormányzati feladatellátás hatékony megvalósítása érdekében.
A helvéciai ember vendégtisztelő és segítőkész. Ha Ön eddig még nem járt nálunk, talán hamarosan személyesen is üdvözölhetjük, hiszen számos érdekes látnivalóval, rendezvénnyel csalogatjuk a vidéki élet iránt érdeklődőket.
Az évente megrendezett ünnepek alkalmával is ápoljuk a helvéciai szellemiséget. Erről meggyőződhetnek az ide látogatók az augusztus 20-i Szent István napon, melyen a község időseit is köszöntjük, továbbá a hagyományosan szeptember első hétvégéjén rendezett Szüreti napokon.
Az önkormányzat vezetése, és lakossága szeretettel vár mindenkit, aki kíváncsi hagyományainkra, kultúránkra, vagy gazdasági eredményeinkre, lehetőségeinkre.
Bízunk abban, hogy ez az oldal sok hasznos információval fog szolgálni valamennyi érdeklődő számára.

 

 

Balogh Károly
polgármester